fbpx
Selecteer een pagina

Onze bonbons

Ze zijn er weer, de enige echte Restaurant Allure bonbons. De zelfgemaakte bonbons met sensationele vullingen. Allemaal gemaakt met de beste chocolade van Original Beans.
De bonbons hebben ieder een unieke smaak met een mooi gebalanseerde vulling die goed samenhangt met de smaak van de chocolade. Buiten de verschillende vullingen maken we ook gebruik van verschillende soorten chocolade. Het percentage zoals hieronder wordt weeregegven staat voor de hoeveelheid cacao. Dit is van groot belang voor de smaak en sterkte van de chocolade.

Onze bonbons zijn niet alleen lekker om zelf van te genieten, maar zijn ook leuk om aan anderen cadeau te geven. 
Bekijk onze bonbons hieronder en haal ze gemakkelijk in huis voor maar 2 euro per stuk!

Bel ons om onze huisgemaakte bonbons te bestellen, dan zorgen wij dat ze klaarstaan in ons restaurant. Heerlijk voor thuis of leuk om cadeau te geven!

 

Original Beans is ontstaan ​​uit een passie voor het maken van de beste chocolade. Het ‘Bean Team’ van Original Beans reist naar de zeldzaamste plekken op aarde voor originele cacaobonen.
Original Beans vindt het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedreigde diersoorten in het wild beschermd worden en het inkomen van de boeren eerlijk en stabiel is.
Inmiddels is het een van ’s werelds eerste klimaatpositieve toeleveringsketens. Ze planten of bewaren één boom voor elke verkochte reep (nu al meer dan een miljoen en het worden er nog iedere dag meer!).

Het resultaat is meerdere malen bekroonde chocolade van de beste kwaliteit.

Arhuaco bonbon

Arhuaco 82%

Arhuaco Ancestral Lands, Colombia

 

Deze chocolade wordt gemaakt van de Businchari boon en wordt verbouwd door de Arhuaco stam.
Nadat de stam lang geleden de bergen in was verjaagd door de cacao oorlog, zijn ze sinds kort weer terug op hun originele woonplek. Toen ze terug kwamen bleken de cacaobomen die ze altijd verbouwden voor het grootste deel gekapt te zijn. Dit kwam doordat de mensen die ze verjaagd hadden dachten dat de cacaobomen ziek waren en ze deze dus hadden gekapt. Gelukkig vond de stam in het oerwoud nog een paar verstopte oude cacaobomen. Hiermee konden ze hun plantage weer mee opbouwen. Vandaar de naam Businchari, wat betekent ‘nieuw begin’.

Smaak: Zoete specerijen, drop, citroen, citroengras.
Vulling: Gekonfijte sinaasappel.

Piura 75%

Piura valley, Peru

 

Geboren in de droge woestijnvalleien in Piura, Noord-Peru, was de zeldzame Piura Porcelana witte cacao bijna uitgestorven toen het Bean Team hem in 2007 herstelde. De regio had te lijden gehad onder ontbossing die op zijn beurt de droogte verergerde. Tijdens het regenseizoen zouden de rivieren overstromen en dan weer drooglopen. Sindsdien is de Piura-cacao zorgvuldig geselecteerd en zijn er honderdduizenden cacao-, schaduw- en houtbomen geplant. In de loop der jaren is de fruitige Piura Blanco een van de best bekroonde cacaos wereldwijd geworden.

Als je door de cacaobossen van Piura loopt, vindt men tegenwoordig weer honderden vlinders terug, die voorheen met uitsterven bedreigd waren.

Smaak: framboos, gedroogde pruim, Pecannoot.
Vulling: Geroosterde pecannoot, frambozen ganache.

Beni Wild 66%

Beni Amazon, Bolivia

 

De Beni Amazone bestaat uit savanne, bos en waterwegen. Het is een archipel van meer dan 38 boseilanden die ‘chocolatales’ wordt genoemd, de chocolade-eilanden. Deze regio in het zuidwestelijke Amazonebekken wordt gekenmerkt door extreme omgevingsfactoren: seizoenen schommelen tussen droogte en overstromingen. Dit is de enige plek waar 100% wilde cacao groeit. Hier leven de laatste 400 exemplaren van de blauwkeel ara die een cruciale rol spelen in de verspreiding van de zaadjes van de cacaobomen van eiland naar eiland. Eeuwenlang hebben inheemse verzamelaars op duurzame wijze de zeldzame Beniano-cacao geoogst, die vaak alleen per boot kan worden bereikt. De regio noemt zichzelf een traditionele chocoladeprovincie, een vitaal erfgoed dat ze proberen te behouden.

Smaak: Honing, abrikoos, jasmijn thee, amandel.
Vulling: Honing whisky crème, Harde Wener.

Femmes de Virunga bonbon

Femmes de Virunga 55% melk

Virunga Park, Congo DR

 

Door decennia van gewapende conflicten en eeuwenlange uitbuiting is Oost-Congo een van de armste plekken ter wereld. Zeker de vrouwen hebben het daar moeilijk, ze krijgen te maken met dagelijks geweld en moeten zien rond te komen met werk op de landbouw. Dit werd steeds lastiger door de recessie. Ondanks deze omstandigheden hebben honderden vrouwen lokaal leiderschap genomen om een kans te creëren voor vrouwen in de cacaoteelt. Deze is sinds 2008 geïntroduceerd door het Original Beans-partnerschap. Hierdoor krijgen ze een eerlijke prijs voor de cacao die ze leveren, wat ervoor zorgt dat ze makkelijker rond kunnen komen en uitbreiding mogelijk is. Ze hebben ondertussen meer dan een kwart miljoen cacaobomen en ongeveer 40 duizend schaduwbomen geplant. In november 2016 hebben ze s ’werelds eerste cacao coöperatie voor vrouwen opgericht.

Smaak: Geroosterde noten, cappuccino, karamel.
Vulling: Dulce de leche, zeezout en koffie ganache.

Femmes de Virunga bonbon
Yuna (Edel Weis) bonbon

Yuna (Edel Weiss) 37%

Yuna River, Dominicaanse Republiek

 

Het belangrijkste ingrediënt van witte chocolade is cacaoboter. Hoewel er steeds meer chocoladebedrijven zich zorgen maken over de oorsprong van de cacaobestanddelen die ze kopen voor het maken van ‘bruine’ chocolade, wordt dit genegeerd bij cacaoboter voor het maken van ‘witte’ chocolade. Dit komt doordat het zich door een andere toeleveringsketen beweegt. Omdat Original Beans ernaar streeft om het inkomen van de boer eerlijk en stabiel te maken zijn ze bezig om ook de cacaoboter traceerbaar te maken, zodat ook daar de boeren een eerlijke prijs voor krijgen. Na verkenningsreizen naar de regio Yuna en samenwerking met cacaoboterverwerkers in Amsterdam is hun huidige biologische cacaoboter traceerbaar. Ze gebruiken bij het maken van deze chocolade veel minder suiker, hierdoor krijg je een witte chocolade die dus mooi romig is in plaats van heel zoet.

Smaak: Banaan, gras, karamel, room.
Vulling: Ganache van witte chocolade en wasabi.

Openingstijden

maandag - woensdag
Gesloten

donderdag, vrijdag en zondag
12:00 - 14:00
18:00 - 22:00

zaterdag
12:00 - 14:00
18:30 - 22:00

 

Contact

Laat het ons weten als er vragen zijn. Telefonisch reserveren is ook mogelijk.